Crònica de 1985

A tots els festers d’aquesta Filà, ens arriba el moment de donar un breu  repàs al que a sigut tot un any de commemoracions, actes, festes, etc. Comencem l’Any Fester amb la renovació de la Junta Directiva, la qual  espera arribar amb bon terme la seua llarga i complicada labor; a continuació  es va programar la tradicional Dinà, que com ja és costum es va celebrar en la  Masia de Pastor, resultant aquesta molt agradable per a tots els assistents a  aquesta. 

Van transcorrent els dies i arribem a l’equador de l’Any Fester el MIG  ANY; el qual comença amb abundants actes. El tradicional concurs de la olleta,  la qual va estar representada pels nostres companys: Ricardo Calabuig, Rafael  Figuerola, Francisco Rubio, José Blanes, Juan Mengual, Manuel Díaz i  Francisco Ribera. Un altre acte a ressenyar va ser la renovació del càrrec de  Sergent Cristià, que com tots sabem el representava el nostre company Miguel  Sempere el qual una vegada complit el seu període, havia de ser renovat. Per a  tal esdeveniment es va celebrar un concurs, en el qual la Filà va tindre la seua  representació en els següents membres: Miguel Sempere, David Plá García i  Jorge Ripoll; al final del concurs va quedar finalista Miguel Sempere, precedit a  tan sols un vot per David Plá García. 

Deixant arrere el MIG ANY, ens traslladem amb la nostra festa i simpatia  al poble germà de Fontilles on un any més vam tindre una jornada inoblidable.  També ens unim amb els amics de la Filà Ligeros, acte tradicional de totes  dues Filaes; un altre acte a ressaltar va ser la presentació del Fascicle dedicat  a la nostra Filà pertanyent al col·leccionable de NOSTRA FESTA i editat per  l’Associació de Sant Jordi. I bé!, perquè transcorregut tot aquest pelegrinar  durant l’any, es van acostant dies inoblidables per a tots. Com el dia de la  Glòria, que enguany va recaure com Glorier Oficial el fester David Plá Miquel i  a l’Hospital per Francisco AIbert Pérez; més tard arriba la Glòria Infantil,  representada pel xiquet Pedro García Gimeno i José Soler Romero en el  Preventori. 

I ara sí que arribem als dies més esperats per tots, després del dia  doneu Musics el dia de l’Entrà, amb el seu corresponent Diana i els seus  clàssics retards d’alguns festers; i després l’Entrà dels Cristians que encara que 

enguany no podem agrair la tan grata companyia del temps, ja que després de  patir un torrencial aiguat no va valdre perquè nostra Filà isquera al carrer, per a  rebre els més expressius aplaudiments del públic i com no especialment a tots  els xiquets i xiquetes que van saber donar tot la seua calor i alegria en els seus  rostres malgrat tot el negatiu que va suposar; no sent tan negatiu pel factor  temps el dia de Sant Jordi, on en la Processó va saber lluir l’astre rei (el Sol),  tornant a amagar-se el dia del Alardo. On nosaltres si vam saber posar els  trons i no la pluja. 

ARAGONESOS, aquesta Junta Directiva vol agrair a tots els festers per  la seua plena confiança i col·laboració que han posat en ella per a poder arribar  a fi de bé per a tots; i demana disculpes si en algun moment s’ha ofés o no hem  pogut atendre-li com la seua persona haguera volgut. ENHORABONA i  GRÀCIES.  

VIXCA SANT JORDI