Primeres festes

Els Aragonesos van desfilar per primera vegada a Alacant.  Curiós. La Filà fundada i preparada per a eixir per primera volta en Alcoi, es va estrenar a Alacant. Alguns dels socis fundadors es van traslladar a Alacant per a participar en la Desfilada de la Província de 1961.

A Alacant es traslladen tres figures clau en la Història de la Filà Aragonesos. Història en majúscules, ja que no estariem parlant dels Aragonesos sense ells: Salvador Sellés, que va fer de Capità, Salvador Pastor i Salvador Puig.

En una de les primeres entrevistes que va donar Salvador Sellés com Primer Tró va relatar el primer dia de la Glòria amb representació Aragonesa. Ell, que va ostentar l’honor de ser el primer Glorier Oficial, va contar que una vegada esmorzats i preparats per a baixar, des de Batoi, a la Plaça d’Espanya, va aparèixer un cotxe per a traslladar-lo. El Primer Tro de la Filà Plana, Miguel Domenech Barrachina, i el Glorier Oficial, José Luis Córcoles, es van brindar per a transportar, en un cotxe descapotable, al primer Glorier aragonès.

El 22 d’abril de 1962, els Aragonesos realitzen la seua primera Diana. Antonio Miralles, “Simba”, fa de cabo amb el pasdoble Primavera.

La Banderola de la primera entrada en la qual va participar la Filà va ser portat per un component a l’atzar. L’esquadra, amb Antonio Ferrer com a cabo, va triar la marxa Zoraidamir per a estrenar-se com Filà.

És l’inici de la Filà Aragonesos. 32 festers i un xiquet van tindre l’honor de representar a nostra Filà, de complir amb tots els actes i de fer Història. Història, sempre, en majúscules.